När du ska köpa elscooter

Har du funderingar på att köpa dig en elscooter? Den kallas ju ibland även för elsparkcykel. Att ha en egen sådan istället för att hyra en då och då är inte fel. Det är ett smidigt sätt att ta sig fram på om man inte ska åka jättelånga sträckor. Om du ska köpa en så kan det vara bra att jämföra olika modeller. Det kan du göra här.

Det kan dock vara bra att fundera på en del saker före köpet. Som vad du ska använda den till samt om du vill att den ska många olika funktioner eller om det räcker med en enklare variant.

Bra saker att tänka på

Som sagt, tänk först på varför du ska köpa dig en elscooter. Är det för att ha skoj och bara åka för att det är kul eller vill du ha den som ett transportmedel fram och tillbaka till skolan eller jobbet?

Något du ska kolla på när du ska köpa en elscooter, det är vad den har för effekt. Det har inte bara med hastigheten att göra utan även hur bra den klarar av backar med mera.

Batteritid är även det bra att kolla upp, så att du vet hur ofta eller sällan du måste ladda den. 

En del elscootrar har även olika funktioner som kan vara kul att ha. De dyrare varianterna har oftast en app du kan använda tillsammans med din elscooter. 

25 Aug 2023