Snus - mitt guilty pleasure

Snus är något som har funnits med mig sedan jag var ung. Det är ett "guilty pleasure" som jag delar med många andra svenskar. Många av oss har något som kan liknas vid en passionerad kärlekshistoria med snus, och jag är inget undantag. Trots de många skadliga effekterna och de otaliga hälsoriskerna som är förknippade med snusbruk, kan jag inte låta bli att känna total harmoni varje gång jag sätter en prilla under läppen. Favoriten just nu är XQS som jag oftast handlar online.

En trogen vän

För mig är snus som en trogen vän som alltid finns där när jag behöver den. Det är som att ha en pålitlig partner som hjälper mig att hantera stressiga situationer eller helt enkelt ger mig en liten kick när jag känner mig trött. Trots detta vet jag såklart att det är "fel" att ty sig till snus som ett sätt att hantera livets påfrestningar.

Det är viktigt att komma ihåg de negativa konsekvenserna av snusbruk. De hälsorisker som är förknippade med snus är allvarliga, inklusive ökad risk för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom kan snus vara beroendeframkallande, vilket kan göra det svårt att sluta när man väl har börjat.

Trots det fortsätter jag att använda snus som mitt "guilty pleasure". Det är en komplex kärlekshistoria som jag vet inte är hälsosam, men som jag ändå inte kan släppa. Kanske är det dags för mig att överväga att sluta och söka hälsosammare sätt att hantera stress och trötthet. Men tills dess kommer snus att förbli min smutsiga lilla hemlighet, och jag kommer att njuta av varje prilla med en känsla av skuld och njutning.

8 Oct 2023