Smarta hem är för alla

Hur kan man egentligen göra sit hem lite smartare? Några enkla vägar att gå är att installera motoriserade markiser eller solskydd utanför fönstren. Ett annat sätt kan vara att koppla garagedörren till bilen så att när du kommer nära så öppnas den. Med smarta hem från Somfy kan du få allt detta, och lite till. 

Men du kan också utöka ditt hem med ännu fler smarta lösningar. En assistent som Google erbjuder, eller Alexa från Amazon är två exempel. Även på IKEA hittar du idag många lösningar på smarta hem som lampor med koppling till varandra, fjärrkontroller och även till både sensorer och timers. Snart kan du glömma lampknappar och helt enkelt tända ljuset genom att klappa i händerna eller tala om för assistenten vilket rum du vill tända i. 

Hur börjar man?

Det bästa tipset när du vill starta med smarta hem är att börja med just belysning. Det påverkar inget om det blir lite fel. En garagedörr kan ju skada bilen om den stängs istället för att öppnas medan en lampa som släcks inte ställer till så stora bekymmer. 

När du sedan börjar känna dig lite mer hemma i tekniken så är det bara att börja bygga ut. Då är markiser och solskydd från Somfy perfekt. De kan ställas in så de öppnas och stängs via en app, eller via sensor så att du aldrig behöver vara orolig för hårda vindar, snö eller starkt solljus. 

5 Dec 2022