Är det dags att byta taket?

Att byta ut hela ditt tak, det kan vara ett stort projekt, där du behöver anlita en takläggare i Enköping att hjälpa dig. Det är dock en bra investering detta med att byta tak, då det ökar husets värde och livslängd. Det är dock inte alltid ett måste att byta hela taket, utan det kan vara så att det räcker att fräscha upp det. Så kontrollera ditt tak för att se vad det är som behöver göras.

När är det läge att göra ett takbyte?

Det finns en del saker som kan indikera att det är dags att hitta en takläggare i Enköping för att byta ditt tak. Om du är uppe på din vind och det luktar konstigt eller om du känner att det luktar mögel eller om det läcker in vatten, ja då är det dags! I alla fall är det minst ditt innertak och yttertak som måste bytas. Har du tegelpannor, så kan dessa användas om igen, om de är i bra skick.

Det är dags att byta tak när:

  • Taket saknar pannor eller att dom är spruckna och trasiga
  • Taket är ojämnt och buktar inåt, titta efter ojämnheter.
  • Undertakets färg förändras eller blir angripet av mögel
  • Hängrännor fyllts med grus. Detta tyder på att det börjat vittra.
  • Papptaket fått sprickor

Se till att underhålla ditt tak

För att ditt tak ska må bra och hålla länge, så är det även viktigt att du ser till att ta hand om det. Det är bra att med jämna mellanrum kontrollera ditt tak. Om det finns trasiga pannor, byt dem. Se även till att hålla taket fritt från mossa, grenar, löv och annat samt ge taket en tvätt ibland!

10 Apr 2022