Funderar du på att börja handla med aktier?

Funderar du på att testa på detta med att handla med aktier? Det kan vara riktigt lönande, men det bara om du har koll på vad du gör. Det kan vara en god idé att läsa på hur du ska göra samt även ha koll på vilka aktier som är bäst att satsa på. Du kan läsa mer om bra aktier på crediwizz.se om du vill. 

Det kan vara bra att ha ett uppbyggt kapital när du ska handla med aktier. Ha även koll på börsen, eftersom att finansiella läget rör sig hela tiden i cykler, korta som långa, över tid. Det finns därmed tillfällen när det passar bättre att handla aktier och tillfällen då det passar bättre att sälja dem.

När köpa och när sälja?

Det är alltid bättre att ta köpa då börsen har gått ner i lågkonjunktur, räntan sänks av riksbanken och det finns större hävstång uppåt än nedåt.

Om aktiemarknaden slår nya rekord och är på sina högsta nivåer någonsin bör man nog tänka till någon gång extra innan man väljer att köpa aktier. Det eftersom det kan vara en stor risk.

När du ska handla aktier, se då till att sätta upp egna regler du sedan följer. Till exempel att du bara ska investera en viss summa per månad eller att du ska ha en förväntad avkastning för att få köpa nytt. Du bör vara väldigt påläst om den eller de aktier du tänker köpa. Annars riskerar du att göra en förlust.

2 Apr 2022