Fynd vid dödsbostädning

Jag har en vän som jobbar på en städfirma och hon berättade för mig att de ofta ser både antikviteter och värdeföremål när de jobbar. Saker som skulle kunna sälja bra på auktioner eller på loppisar av olika slag. Nu planerar vi ju inte att stjäla sakerna men det finns de som går bort utan att det finns några anhöriga och då kan man faktiskt göra riktigt bra fynd vid köp av ett dödsbo. 

Det kanske låter lite makabert att prata om på detta vis men jag vet att många äldre vill att deras saker får nytt liv hos andra när de själva gått bort och om jag då kan hitta något fint genom en dödsbostädning så är det ju inget negativt. 

Saker jag hittat på det viset

Jag vill vara övertydlig med att jag aldrig tagit något ur ett dödsbo utan att fråga först. I de fall jag har kunnat köpa hela dödsboet så har jag gjort det och vid vissa tillfällen har jag både fått enstaka saker gratis och betalat för andra. En servis som är ovanlig, en gammal klocka på fot och en tavla av någon okänd men duktig målare är saker jag hittat. 

Tavlan har jag kvar på väggen hemma men servisen och klockan har jag sålt via auktion. Det blev inga jättesummor men just nöjet med att se gamla ting få ett nytt hem gör att jag vill fortsätta med det. 

21 Feb 2022